Otorinolaringologia

Consultația medicului otorinolaringolog

Acuze, istoricul bolii, examenul obiectiv a urechilor, cavităților nazale, bucale (amigdale, laringe), diagnoza, recomandări, control în dinamică.

Audiometria tonală

Examinarea subiectivă a auzului, determinarea pragului de interceptare a sunetului prin căști (conductibilitatea aeriană) și vibratorul osos (conductibilitatea osoasă) în caz de hipoacuzie, acufene (zgomote în urechi).

Emisia otocustică

Investigație electrofiziologică a stării melecului (cohleei). Sunetul generat în canalul auditiv extern de către vibrațiile cililor cohleari. În caz de surditate neurosensorică emisia otoacustică lipsește. Este o investigație foarte importante pentru nou-născuți și copii mici, care nu pot fi investigați prin intermediul audiometriei tonale.

Potențiale auditive evocate

Examinarea electrofiziologică a stării nervului auditiv și a structurilor trunchiului creerului în procesele vasculare, inflamatorii, neoplastice, dismetabolice și demielinizante.

Potențiale auditive staționare

Potențiale auditive staționareaudiometria obiectivă computerizată, înregistrarea răspunsului auditiv a creerului la sunete modulatorii permanente. Permite de a primi informația despre pragul de percepție a sunetului pe canalele principale.

Serviciu diponibil la:

Neuroscan Centru
Mun. Chișinău, zona pietonală (Eugen Doga 2A),
mai jos de Scuarul Catedralei.
Orele de lucru:
Luni – Vineri de la 9.00 pînă la 17.00
Sâmbătă de la 9.00 pînă la 12.00
Contacte:
022 – 23 – 83 – 42
079 – 47 – 45 – 30

Neuroscan Sculeanca
Mun. Chișinău, str. Calea Ieșilor 8
(centru de oficiu „Z-Tower”)
Orele de lucru:
Luni – Vineri de la 9.00 pînă la 14.00
Sâmbătă, Duminică – Zile libere.
Contacte:
022 – 66 – 75 – 73
078 – 84 – 66 – 33