Otorinilaringologia

Consultația medicului otorinolaringolog

acuze, istoricul bolii, examenul obiectiv a urechilor, cavităților nazale, bucale (amigdale, laringe), diagnoza, recomandări, control în dinamică.

Audiometria tonală

examinarea subiectivă a auzului, determinarea pragului de interceptare a sunetului prin căști (conductibilitatea aeriană) și vibratorul osos (conductibilitatea osoasă) în caz de hipoacuzie, acufene (zgomote în urechi).

Emisia otocustică

Investigație electrofiziologică a stării melecului (cohleei). Sunetul generat în canalul auditiv extern de către vibrațiile cililor cohleari. În caz de surditate neurosensorică emisia otoacustică lipsește. Este o investigație foarte importante pentru nou-născuți și copii mici, care nu pot fi investigați prin intermediul audiometriei tonale.

Potențiale auditive evocate

examinarea electrofiziologică a stării nervului auditiv și a structurilor trunchiului creerului în procesele vasculare, inflamatorii, neoplastice, dismetabolice și demielinizante.

Potențiale auditive staționare

audiometria obiectivă computerizată, înregistrarea răspunsului auditiv a creerului la sunete modulatorii permanente. Permite de a primi informația despre pragul de percepție a sunetului pe canalele principale.