Neurologie

Consultația medicului neurolog

acuzele pacientului, istoricul bolii, starea obiectivă, diagnoza, recomandări, control repetat.

Dopplerografia

examinarea ultrasonografică a circulației lineare în vasele intracraniene magistrale în caz de cefalie, vertij, acufene (zgomot în urechi), leșinuri și sincope (pierdere bruscă a conștiinței), dereglări acute și cronice a ciculației intracraniene.

Scanarea Duplex a vaselor magistrale craniene și regiunii cervicale

examinarea cu ultrasunet în regim doppler color ce permite depistarea și vizualizarea defectelor anatomice, placilor aterosclerotice, obturarea, stenozarea și anevrizmele vaselor investigate.

Echoencefaloscopia

investigarea cu ultrasunet a structurelor cerebrale mediale – localizarea, devierea, volumul ventricolului III (tensiunea intracraniană) în caz de traume cranio-cerebrale, cefalee (dureri de cap),dereglarea circulației cerebrale (ictus).

Electroencefalografia

determinarea activității bioelectrice a creerului (prin aplicarea transductoarelor în locul de proiecție a fiecarei regiuni a creerului) în caz de sincope (pierdere bruscă a conștiinței), convulsii, involuntare, enureză, cefalee, dereglări de somn, vertije, irascibilitate.

Electromiografia

examinarea stării nervilor periferici a membrelor superioare și inferioare, nervul facial, coloanei vertebrale în caz de traume, inflamații, osteohondroză și disfuncții metabolice (diabetul zaharat).